Možná přijde i JXD

Zimní vyjížďka

Posted in Aby jste se... by moznaprijdeijxd on 8 dubna, 2009

 Jezdím rád na kole. Odmala. Až doteď. Asi proto, že nejezdím autem. Nejsem ovšem žádný šialený polykač kilometrů, co si počítá a zapisuje kolik ujel za sezónu (čímž vůbec nezpochybňuji vášeň a výkony svého mladšího a zdatnějšího brášky 🙂 ).

 Jezdím přiměřeným tempem, abych mohl vnímat krajinu okolo. Pokud je důvod, klidně zastavím a kochám se. Také si stanovuji přiměřené cíle – ty souvisí s mou další zálibou. Ano, ti co mě znají již vědí ! Cílem je vždy nějaká občerstvovací stanice (lidé říkají také restaurace, hospoda, putyka apod.) V cíli je nutno doplnit tekutiny, aby bylo možno dojet zpět.

 Před pár lety jsem byl ještě takovej magor, že jsem jezdil i v zimě. Mráz nemráz, sníh nesníh. Tož tady máte jednu minifotoreportáž z únorové vyjížďky okolo Průhonic.

 Bylo to fajn – napůl po silnici, napůl terénem, akorát v cíli jsem nechápal, proč se osazentsvo hospůdky diví, že si dávám na zahřátí Granáta a ne grog a že si to beru ven (naštěstí měli venku stoly a lavice celou sezónu). Ale vždyť bylo tak krásně ! Posuďte sami – slunečno, pouze mírný západní vítr, teplota cca 2-3°C nad nulou, tlak a rosný bod už si nepamatuji. Dal jsem si dva odjištěný, pokochal se vyhlídkou na klidnou nedělní náves, rozloučil se s udivenými ale milými domorodci a vyrazil jsem na zpáteční cestu. Po doplnění kalorií jsem byl pln sil a tak jsem nasadil rychlejší tempo a jel bez zastávek (taky jsem měl hlad a doma čekala nasraná manželka a stydnoucí oběd), takže další fotky z toho skvělého výletu bohužel nemám. A páč přes zimu už nejezdím, tak ani žádné další nebudou…

 Váš Pivoš  (o:

01-smele-vpred

02-cil-vyletu

03-zaslouzena-odmena

04-nirvana1

 

39 komentářů

Subscribe to comments with RSS.

  1. moznaprijdeijxd said, on 8 dubna, 2009 at 14:05

    Pivoši, porovnej poslední fotku s poslanou a pochopíš, co je na ní zbytečný a musí pryč. Jinak O.K. a příště pošli v jpg. 😀 A dík!

  2. Viva said, on 8 dubna, 2009 at 14:15

    Pivoši, také jsem jezdívala na kole do Průhonic. Kolo mám necelé tři roky staré, ale úplně nové, protože má najeto asi 200 km. Snad už letos budu konečně natolik fit, že ho osedlám a v Průhonicích se potkáme a třeba i kuželky si zahrajeme 🙂

  3. Witch said, on 8 dubna, 2009 at 14:19

    Pivošku, Vy mi dáváte! Dva dny je lednice vymetená, a Vy ještě fotočky! Vauuuúúúúúú! Ale hezký 🙂

  4. Blue Monday said, on 8 dubna, 2009 at 18:09

    Hm, kvůli pívu si tejrat člověka kolmo, to muší bejt nějaká hereze, či co. Na pivo se dá dojet i tágem! 🙂

  5. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 18:44

    Kurna, Pivosku, Vy se u toho skopku tvarite, jak kdyby Vam to nekdo nutil a jeste jste bokem ostrizim zrakem pozoroval hostinskyho zda spravne vymyva sklenice a dotaci pivo…tak ted uz verim, ze ty Vase decka umite pekne sprdnout na tri doby tak, ze jiny klucina byl rad, ze ma jinyho tatinka:-). Hergot, Vy byste snad dokazal srovnat do late i mne, a to uz by teda byl nakej vykon! (Ale jinak jste fesak…hm hm).;-)

  6. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 18:46

    a baze, ja jet na kole za pitim, tak z toho nemam pak vubec zadny pozitek. Kdyz bych si predstavila tu strapac zpet a ani poradne loknout bych si nemohla pac bych byla ucastnikem silnicniho provozu a v pripade padu na vlastni pysk by me za to jeste ztrestali vic nez nejakyho vraha. Kdepak, at zije taxik.

  7. 747 said, on 8 dubna, 2009 at 20:13

    Pivoši, dobrý! Hlavně když Vás nečekala stydnoucí manželka a nasraný oběd…to už by tak dobrý nebylo! 😀

  8. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 20:28

    :-)…..a kdovi, jestli mu manzelka nestydne. Pry musi chudera spavat bez nej, protoze decka si pry pokazde zaberou postel. A jeste se tam kdesi u toho povaluje i jakasi Bobina 🙂

  9. vannilka said, on 8 dubna, 2009 at 20:30

    Paráda :-D…tak ať Vám slouží Pivoši!
    V životě se mi „poštěstilo“ najít ve škarpě už dva spící namol ožralé kolisty. Zahlídly jsme je nejdřív v hospodě na „jedno“ venku pod pergolou v bujaré náladě s místníma. Krvosaj, Rum, jablíčko, Becherovka, Fernet. Oba prý naštěstí přežili. Dejte na sebe pozor! 😀

  10. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 20:42

    co ke Krvosaj? To je neci prezdivka? Neptam se skodolibe, opravdu to nevim…..jinak mi ten Vas vycet toho, co ti kolisti pili pripomnel tu scenu, jak dobry vojak Svejk privede s sebou do Tabora na mol ozraleho cetnika a jakysi ten velitel z jeho dechu hned bystre zanalyzuje co vsecko do sebe naladoval….

  11. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 20:46

    a jeste me, priznam se, tak trosku trapi jedna vec…vidim tam na te jedne fotce, ze na te lavce na sezeni je snih. Zdalipak jste se tam posadil ven Pivosku? V tom pripade doufam, ze jste mel na sobe nejake igelitove kalhoty Jaggrovi, pod temi normalnimi. Ja teda jako o tom vim prd, ale pry kdyz chlap nestydne od spodu, treba taky z vlhka, muze z toho pak bejt docela slusna mela, pry ze i zvlcet muze …

  12. vannilka said, on 8 dubna, 2009 at 20:58

    Co jiného, Ivanko, než mrzký alkohol. Krvosaj je jakýsi krvavě rudý „chlast“, podávaný v laboratorních zkumavkách, v tamní vesnici velmi populární. :-)))

  13. vannilka said, on 8 dubna, 2009 at 21:01

    Švejk určitě zmiňoval Kontušovku a Rum, víc si z výčtu už nepamatuju :-)))

  14. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 21:09

    a jeste certa kminku zelenou a vanilkovou, si zase pamatuju ja…jo vidite, Vannilkova :-)….a joooo, Vy myslite tim Krvosajem toho upira, zejo? Je to takovy trochu peprny jakoby a pije se to ze zkumavek, ale to tam vlastne pisete taky, hups…Jezis jak se to jmenovalo. Mr.Vamp??? Za mne se to na stul nosilo v takovym tom stojanu na zkumavky.

  15. Witch said, on 8 dubna, 2009 at 21:49

    Krvosaj se nejspíš jmenuje Dracula nebo tak nějak. Mělo to premiéru v Chotěboři na Festivalu fantazie, ale jaksi jsem nepotřebovala ochutnat. Ano, podává se ve zkumavkách, má to navodit dojem krve 🙂 V Praze to mívali v Krakatitu, ale jestli ještě teď, nevím. Střídali se tam majitelé.

  16. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 22:06

    no, Witch, Vy jste asi taky slusna parmenka, ze jo :-). Krakatit, no to bude asi neco!

  17. Viva said, on 8 dubna, 2009 at 22:14

    Jen tak pro pořádek – zmiňovaný alkohol se jmenuje KrvEsaj…

  18. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 22:22

    tak to uz musi byt nejaka jeho dalsi, vylepsena generace, Za mne se to fakt asi jmenovalo MrVamp, nalepka na tom byla dost odpudiva jakoby s upirem, kterymu snad kapala krev z tech zubu co maji po stranach a tradicne byl oblecen v cernem rozevlatem plasti a na hlave mel ten vysoky klobouk…nebo tak nejak…Myslim ale, ze to k nam tenkrat prislo odnekud z ciziny, ted uz to mozna zvladl i Bozkov nebo nekdo takovy.

  19. Witch said, on 8 dubna, 2009 at 22:26

    Pařmenka nejsem, jenom bývám blízko dění. A Krakatit je vyhlášené knihkupectví s posezením nahoře, má otevřeno jen během prodeje knih 😉 V Krakatitu byl i Terry Pratchett a mnozí další, když se tam rozhlédnete po zdech a stropě, najdete spoustu podpisů známých psavců 🙂

  20. IvanaM said, on 8 dubna, 2009 at 23:17

    hups, male faux pas…:-). Ja jsem myslela, ze Krakatit je nejaka opravdu bourliva hospoda. Omluvte prosim vidiecanku 🙂

  21. moznaprijdeijxd said, on 8 dubna, 2009 at 23:39

    *Admin – Vzkaz od JS, která si nyní najala tiskovou mluvčí:

    Byla jsem upozorněna, že na tomto blogu, je-li to skutečně tento, se často stává, že se ztrácí příspěvky. Ale já jsem aktivní mluvčí, a řešit takový oříšek pro mne není ničím těžkým. Prostě jednou za nějakou dobu kouknu, a jestli se něco ztratilo, dám to sem zpět. Ale asi ano! Jsem tu asi správně, skutečně se mi ztratily první příspěvky! Ano! Tak jsem ráda, asi tu budu skutečně správně. No dbát na to fakt musím, já nechci svoje peníze zadarmo. Stačí když sem kouknu tak třikrát za den, víc peněz do mne ani investovat nemohou. Ale mně to tak vyhovuje naprosto skvěle. Můj manžel je totiž bohatým podnikatelem. Já chodím do práce vlastně spíš pro radost.
    Hezký večer
    Tak koukejte založit JS, ať sem neleze se snahou vyloudit peníze od neznámých lidí a může Vás řádně platit!

  22. 747 said, on 8 dubna, 2009 at 23:42

    Tak Renému už Janynka nestačí, von ten chlívák potřebuje i mluvčí… to sou mi věci! 😀

  23. moznaprijdeijxd said, on 8 dubna, 2009 at 23:49

    Ten spíš někde onanuje při vzpomínce, jak JS tekla krev z huby a očí. 😦

  24. 747 said, on 9 dubna, 2009 at 00:00

    Ale no tak Vlado, až takovéhle fuj sem napíšete…

  25. Pivoš said, on 9 dubna, 2009 at 01:10

    Táák jste se pokochali, mládeži, co 🙂
    Bývával jsem zdatný cyklista i zdatný píč – krvesaj znám, dáváme si ho s kamarády z teamu, když je nějaká příležitost (např. má někdo narozky a tak), je to červený, sladký s pepřovym vocasem. A mám vyzkoušeno, že i když se toho vypije hodně, tak jednomu ani není blbě. Mám rekord 11 piv a asi 8 zkumavek – pak hospodskýmu došel (o:
    Ivanko, venku byl skutečně místy sníh (holt únor), i na té lávce, jsem si sednul vedle na sucho, vlka nebrat ! Hadry na kolo nemám nějaké spešl, to brácha tyhle věci prožívá (letní a zimní dres a kaťata, připínací rukávy, letní rukavice, zimní rukavice, čepička pod přilbu, návleky na kufry, termoflaška…) Já se prostě obleču tak, abych cestou pokud možno nezmrznul – základ je vrstvit, lepší dvě tenký trika než jedno tlustší. Zimní rukavice vytvořím tak, že si pod klasický bezprstý narvu tenký pletený (na první fotce je to trochu vidět).
    Točičtová, se na vyjížďkách nevožírám, max. dvě a jedu (i když vím že bych správně neměl nic), nejsu sebevrah. Měl jsem tři ošklivý karamboly (z toho dva za střízliva), jeden v terénu, dva na silnici a vím na co si dát bacha.
    Vivo, tak sraz v Průhonicích až rozkvetou rhododendrony ! 🙂
    Brou, jsem po pinčesu, Lize mistrů a třech pivech kupodivu nějakej nespací, ale radši půjdu zalehnout (opět na gauč – ale bez ftipnejch poznámek, Ivano !§! Vám taky něco říct 😉 )

  26. IvanaM said, on 9 dubna, 2009 at 10:46

    Hehe, ja mam tak bujnou fantazii, Pivosku….me se nemusi rikat, me staci jenom naznacit a uz to jede!:-)….a docela jste me prekvapil kdyz rikate ze jste byval zdatnej to…..pijak. Teda do Vas bych to nerekla. Vypadate takovej slusnej, malem jak …. ale ne, to byste se urazil, to radsi ne…no proste jako slusnej chlapecek ;-)…ten vykon s pivama a Vampem, alias Krvesajem je tedy uctyhodny! Pripomnel jste mi kamose ktery po dvanacti panacich Bloody Mary a peti pivech jeste porad v pohode hral kulecnik a pritom se mnou normalne konverzoval. No jo, ale ten mel natrenovano. Byl to starej – nikoliv vekem – hospodskej. a ten vyraz “peprovej vocas“ me absolutne nadchl :-).

  27. Pivoš said, on 9 dubna, 2009 at 22:21

    Halóóó, je tu někdo ???
    Teda Ivanko, po dvanácti krvavejch Méry bych se zeblil jak alík i bez těch piv 😦
    Dneska mě oslovujte pouze Vinoši, navečer se stavila manželčina kamarádka a do deseti jsme zmákli ve třech tři sedmičky červenýho. Ejchuchů 🙂 Její mladej si hrál s našima klukama, pak náš mladší vytuhnul v křesle, takže jsem ho teď přenesl do pelechu, ale ten bordel v obejváku (házeli po sobě kostičky ze stavebnice…) Eště že zejtra mají darmožrouti volno a nemusim vstávat a vláčet mladýho do školy.

  28. IvanaM said, on 9 dubna, 2009 at 22:23

    ja tu jsem ale odchazim…..teda, to byla smrst a to jeste muzete takhle psat? Nooo, vidim, ze mate slusne natrenovano 🙂

  29. IvanaM said, on 9 dubna, 2009 at 22:25

    a zitra je v cesku taky svatel? Tady je totiz Good friday a nedela se…..teda, jakoze banky a urady maji zavreno, ale obchody jedou, i kdyz omezene a hotely halt v plne polni, no…jako vzdy…mne je to ale fuk, ja mam volno az do pondeli, kdy jdu mazane do prace protoze je to placeno doublem…

  30. moznaprijdeijxd said, on 9 dubna, 2009 at 22:28

    Pivoši, máte tu modýlky. A co na to Witch se svým koštětem? 🙂

  31. Pivoš said, on 9 dubna, 2009 at 22:33

    Thanks Vlado, již jsem si fšimnul 🙂
    Ivanko, u nás mají akorát dítka školou povinná před velikonocemi čtvrtek a pátek volno. nevim proč, já bych je do tý školy klidně dokopal, než aby se to flinkalo doma…
    No, jsem trochu jetej, ale jak sama píšete – když má jeden natrénováno, tak je to sranda (o:

  32. IvanaM said, on 9 dubna, 2009 at 22:40

    trenink je potreba…..nic, ja jdu taky mirne potrenovat…ale fakt jen mirne. Budou se resit svatebni saty totiz…jezis ne moje! Abyste si nemyslel, ze jsem se na stary kolena uplne zblaznila…to se stalo kolegovi, takze 24.jdeme na to, tedy na jeho svatbu. Jako obvykle nemam co na sebe a jeste ani nevim co bych jako tak chtela…proste typicky zensky problem:-)….no a pak by me mela cekat jeste jedna svatba v kvetnu, daleko odsud, ale to jeste neni jisty, protoze na to potrebuju pracne viza a dostat je, co by zena a neprovdana, ktera nema otce ktery by ji tam povolil jet, je vec tezka pretezka…..bude ale lepsi byt pripraven, kdyby ty viza nakonec byly….nebot nakupovani nesnasim a shanet saty na posledni chvili, tak to by me asi preskocilo. (Stejne to tak nakonec dopadne, ale toz aspon se budu predstirat ze pro to neco uz delam 🙂 ).

  33. IvanaM said, on 9 dubna, 2009 at 22:40

    jo a taky si myslim ze ti oplegri maji moc prazdnin, tady taky…

  34. Pivoš said, on 9 dubna, 2009 at 22:48

    Esli nemáte co na sebe (fakt typicky ŽENSKEJ problém, já mám jedny tmavý kalhoty, dvě saka a pár kravat a vystačím s tim) tak na tu veselku jděte v bikinách – budete zaručeně originální 🙂

  35. IvanaM said, on 10 dubna, 2009 at 01:06

    ja a v bikinach…:-) 🙂 :-)..tak to je videt, ze nevite o cem mluvite a ze jste ze mne videl jen hlavu :-)…..ted jste mne pobavil. Pripomnel jste mi, jak v Lutonu na letisti borec prisel obleceny jako Borat – mel takovy ty miniaturni slipy jakoby spojeny s natelnikem, nebo jak to popsat, a knir a paruku,a cerny slunecni bryle, jinak nic na sobe…..neskutecny…byl to zenich a s kamosi leteli nekam na stag party. Ovsem sekuritak to resil elegantne, proste ho pozadal, at neblbne a oblece si na to neco, ze takhle do letadla nemuze. Moc pekny. Chlapek poslechl ale jak sel na wc se oblect, byla tam pobliz jeptiska a ta se teda nestacila divit..:-)

  36. Pivoš said, on 10 dubna, 2009 at 10:57

    NÓ Ivanko, koukám že jste po tom „tréninku“ ve formě 🙂
    Boratovky – to musela bejt síla, se nedivim že ho doletadla nepustili. A jeptiška
    pak měla určitě tejden divoký sny 😉

  37. eduard said, on 10 dubna, 2009 at 17:58

    Pivošu, SUPER! Chápu správně první fotku, že jste si pravou rukou fotil ruku levou? -:) A ten zvonek se pořád vyrábí, nebo je to putovní talisman? Přísahal bych, že jsem před dvaceti lety měl na favoritu ten samej. A centriky brzdy! Jó, to byla machrovina- holky se nestačily otáčet.

  38. Pivoš said, on 10 dubna, 2009 at 18:19

    Edo, fšechny fotky včetně autoportétu jsem robil vlastnoručně páč jsem na vyjížďku vyrazil sám samotinký. Ten zvonek je putovní ze starýho favorita, má na rozdíl od těch co se nynčko prodávají pořádnej řinčivej zvuk, každej se hned lekne a uskočí z cesty 🙂
    Jinak ten trek je obyčejnej Author compact starej cca 10 let, foceno to bylo asi 5-6 let nazad. Od loňska mám po bráchovi skoro novou silničku (on šel do celokarbonu, šílenec, já bych ty prachy radši prochlastal) takže na tomhle už moc nejezdím, stejně potřebuje generálku.

  39. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 08:00

    Pivošku, jste zkrátka super! Kdysi jsem neváhala a jezdila na kole, klasickém favoritu, dokud mi ho manžel nepomluvil a děti nerozebraly. Ty se na ježdění vrhly ze všech sil. Taky na montování, ale zápas jejich otce s pohozenými francouzáky a matkami ve štěrku nechci komentovat 😉 Největší sranda byla, když se hoši sjeli k rybníku vykoupat a poté do kopce vyfuněli zpátky. Ten nejmladší byl vždycky slabounké vyžle, ale takové to s nitkovitými vytrvalostními svaly. Nicméně kopec mu dával kolem toho 10.roku tak zabrat, že šněroval jak opilej.
    Jednou neunesl poznámky svých bratrů a načuřeně pravil: „Využívám přírodních zákonů a křižuju proti větru!“
    Sice to odnesl další vlnou vtípků, ale prokázal i svůj pozoruhodný smysl pro humor. Měl totiž ušiska jak losovací Matýsek 😉


Napsat komentář