Možná přijde i JXD

ZEMŘEL JSEM PŘED TŘICETI LETY – Vladimír Ondys

Posted in Úvod by moznaprijdeijxd on 11 dubna, 2009

Vzpomínky na socialistické jistoty i důkaz, jak ten čas letí, a možná to někomu poslouží k pochopení, že chování lidí je mnohem důležitější než společenský systém. Pro samostatného Pivoše i nesvéprávná hovada, která za třicet kaček vyšmelí budoucnost a za padesátikorunovou poukázku udupou vlastní děti na nějakém náměstí…

pokračování

I

Zvonek budíku pronikavě řinčel.

Pokusil jsem otevřít oči a zdařilo se mi to až na třetí pokus.

Zamáčkl jsem tlačítko zvonku a rozmrzele se posadil.

V sedě jsem podřimoval a lovil vteřiny. Až do tří jsme pařili se sousedy. 

Vstal jsem a odpotácel se do koupelny.

Studená sprcha mi vyrazila dech a pomohla.

Srkal jsem horký kafe a přemýšlel.

Jarda je hovado. Opil se a vyprovokoval sázku. Když mě Karla přemluví, abych se vykašlal na malování a přišel pařit, zazvoní u dveří domovní důvěrnice a vystrčí na ni holou prdel.

To jsem si nemohl nechat ujít.

Dal si panáka na kuráž, seběhl o patro níž, aby spáchal ten potupný čin, ale do jeho plánu se vloudila chyba. Místo důvěrnice otevřel dveře inženýr Plachý, jako poslanec za náš obvod jí dodával různé věstníky pro nástěnku u vchodu do domu, a nechápavě civěl do Jardova konečníku.

V mezipatře jsme se tloukli smíchem, ale Jardu rázem opustil smysl pro recesi. Vydal ze sebe neurčitý zvuk, natáhl si kalhoty a utekl. Pak hodinu lamentoval nad rumem s kofolou, že to bude mít špatný dopad na jeho žádost o povolení k cestě do Jugoslávie, odkud si chce propašovat další zmije do nového terária.

Z dětského pokoje jsem zaslechl kroky bosých nohou, vrzly dveře, ze záchodu následoval zvuk charakteristický pro čůrání, zasyčelo splachovadlo, kroky pokračovaly do koupelny, odkud zaznělo vyjeknutí. Šárinda přiběhla se zmáčenými vlasy i tvářemi a voda jí kapala z pyžama. S vyčítavým pohledem mi oznámila: „Zase jsi zapomněl přepnout sprchu, tati!“

Seběhl jsem po schodech a vyšel před dům.

Kolem bylo liduprázdno, i když májové ráno svěžím vzhledem slunečného dne vybízelo k chůzi po umytém asfaltu. Zebra rozcválala fádní čerň na přechodu pro chodce. Zavřel jsem oči a přenesl se na ABBEY ROAD.

První kráčel John v bílém obleku s rukama v kapsách, následoval ho Ringo v černém, Paul v šedém s cigaretou mezi prsty měl rozevláté sako a George na mě zamrkal, byli jsme v džínsách.

Rozběhl jsem se za nimi, ale zarazilo mě skřípění brzd. 

„Čum na cestu, vole!“ zařval na mě řidič garanta a dlaní se plácl do čela, aby vzdal hold mé představivosti, bez které se jako malíř neobejdu.

Udělal jsem omluvné gesto a přešel ulici v oblaku výfukových plynů.

Náklaďák z NDR s dřevěnou kabinou v zemi tatrovek a trabant kabriolet pro dřeváky s touhou povýšit se. Kupředu levá, zpátky ni krok. Výsměšná realita k představě brouka s ladnou kapotou.

Na zastávce jsem se posadil na lavičku a sledoval dopravní tepnu. Pulzovala i v sobotním ránu. Auta směřovala na sever do oblastí s víkendovými chalupami. Jaro se snažilo ze všech sil vynahradit nám krutou zimu a vypukly sluneční orgie.

Naše čtvrť paneláků patří mezi nejstarší sídliště ve městě. Při dešti chodníky netonou v blátě, stromy stále ještě rostou navzdory zhoršujícímu se stavu ovzduší a štamgasti už mají své stoly v hospodách, aby se mohli zpíjet do němoty.

Trolej se rozechvěla a přijela čtyřka. Za volantem trolejbusu seděla tlustá ženská v neslušivé uniformě dopravních podniků. Připomínala babochlapa. Koruna kovově cvakla na dno kasičky a rozjeli jsme se trhavě jako jehla po poškrábané desce, ale nenásledoval žádný song.

Na tržnici jsem se prodíral mezi lidmi stojícími ve frontách u stánků a nakupoval od pěstitelů čerstvou zeleninu ozdobenou krůpějemi vody. Salát nepřipomínal špinavý hadr na podlahu ze státních obchodů a ředkvičky byly k nakousnutí. Dokonce jsem sehnal sparty v tvrdém obalu, ale musel k nim přikoupit Rudé právo s přílohou. Naváželi se v ní do Charty 77 a Plastiků.

Pro drtivou většinu lidí z mého okolí se jednalo o záležitosti z jiný planety. Mnozí nechápali, proč je tolik povyku kolem nedodržování lidských práv, když se to stejně nedá sežrat nebo ukradnout. Čekat lidskost a korektnost od normalizačních komunistických hovad je přece blbost. Ze Západu jdou odpadlíkům dolary, Havel kouří ameriky a Vaculík hanobí hroby, když se na nich opaluje nahatej! Kdo ví, co se za tím skrývá a kdo se na tom napakuje? My musíme poctivě makat, hulíme startky bez filtru a vůbec. Dejte nám pokoj s nějakými pisálky, kteří se mají jako prasata v žitě!

O Chartě 77 jsem měl jenom hodně povrchní informace a snaha hrstky intelektuálů vyčítat lumpům špatné chování mi připadala jako pošetilá. Jejich postoj mě neoslovil, protože jsem v něm cítil především touhu prominentních exkomunistů po návratu k dřívější moci, z rudý politický hry se stala bílá s podobnými pravidly, a v hraní Plastiků jsem neviděl žádné umění. Komouši zneužívali k propagaci svého stylu vyžraného Lišku a Charta zase vyhublé Plastiky! Nelíbilo se mi to a nevěřil jsem ani jedné z obou stran.

Sobotní dopoledne uteklo v podobě úklidu. Moje představa se podobala skutečnosti jako kraslice posranému vejci, ale manželka by jinak omdlévala při pohledu na otisky prstů na nábytku, které nikdo z nás neviděl. Na oplátku jsem se dozvěděl spoustu důležitých informací, bez nichž bych se neobešel a stal se ignorantem převratných událostí v mikrosvětě našich známých.

Magda si koupí automatickou pračku, a to mají jenom jednu holku! Zdeněk s Helenou nás zvou na chalupu, kam je pozveme my na oplátku?! Franta udělal Jiřině mandl, protože není žádná slast tahat se s košem plným prádla čtyři patra dolů a po vymandlování zase nahoru!

Záviděl jsem kamarádkám jejich praktické manžely a lomil rukama nad mazalem, který nesvede jelena u jezírka, optimisticky naladěná hesla, natož soudruhy Marxe, Engelse i Lenina zachmuřeně hledící do zítřků. Za podobný kraviny mi nabízeli místo v propagaci jednoho podniku.

„Tak proč dáváš holkám každý den čistý věci? Jako kluk jsem v jedněch teplákách chodil tejden!“ snažil jsem se ji oslnit nejjednodušším řešením s nadhledem kmeta, aby nemusela věčně trčet u pračky. Asi jsem něco posral, její pohled podle toho vypadal. Pokud se nebudu víc kontrolovat, večer půjdu do hajan s křemenem v gatích. Na obzoru se rýsovala obligátní migréna.

„Nedáš si se mnou kafe?“ snažil jsem se zachovat naději na víkendový sex.

„Až budeš souhlasit s koupí automatické pračky!“ prohlásila neoblomně a hřbetem ruky setřela krůpěje potu z čela. „To dusno je hrozný…“

„V koupelně máme šicí stroj?“ dělal jsem ze sebe natvrdlého. Člověk dá stranou pár korun a už se na ně valí pohroma. Moje představa, jak s nimi naložit, se od manželčiny vzdalovala s rychlostí světla. Komunikace mezi planetami z odlišných míst vesmíru je složitá a náročná na trpělivost.

„Takovej krám bez ždímačky se nepočítá. Je to jenom trochu vylepšená valcha. Vezmu si půjčku!“

„Ty ses zbláznila, nemáme zaplacenou novomanželskou!“

Docela mě vytočila. Není to legrace vyjít s našimi příjmy. Ušetřené peníze jsem získal za obraz s názvem GURMÁN, který jsem čirou náhodou prodal obtloustlému cizinci, protože ho fascinoval zuřivě skeptický výraz vyhublého římského labužníka Apicia chystajícího se oběsit na prázdných střevech ve vězení, a neměl jsem nejmenší naději, že vydělám další.

„Proč teda nejdeš dělat toho číšníka. Tonda říkal, že by tě k sobě vzal, protože nejseš křivák, kterej by ho okrádal! Víš, kolik vydělá peněz?“

Opřel jsem se o zárubeň dveří a mlčky přemítal.

„Umíš si mě představit jako pingla? Prvního ožralýho kreténa, kterej by si na mě otevřel hubu, bych okamžitě přizabil. Na podobnou práci nemám náturu!“

„Myslíš jenom na sebe! Proč pořád mluvíš o nátuře, když potřebujeme peníze?“

Sklonila se k hromadě špinavého prádla a z výstřihu vytahaného trika na mě vykouklo ňadro. Vyslalo signál do mého mozku, který si s ním pohrál a šup s ním do rozkroku. Přistoupil jsem k vyšpulenému zadečku a přitáhl ho k sobě. Šlo o pokus proměnit závěr úklidu v sexuální orgie, ale hodně jsem se přepočítal.

Narovnala se a zpražila mě pohledem.

„Lakomče, napiš kamarádovi do Frankfurtu, ať ti pošle nafukovací pannu!“

Špinavé prádlo ládovala do pračky a blýskala po mě pohledy. Zavrtěl jsem se v bocích. „Pojď si trochu zaskotačit a potom se třeba domluvíme…“

Minule jsem ji svedl v kuchyni a vydělala na tom svetr, který chodila okukovat do Tuzexu skoro dva měsíce.

„Koukej zklidnit hormony!“

Z mého pokusu přitáhnout ji blíž k sobě vyklouzla a při dalším mě odstrčila dlaněmi.

„Jestli nekoupíš automatickou pračku, pro věčný praní plen ti nezbude čas na nic jinýho… A tu pannu budeš potřebovat, protože mě určitě zašijou jako minule!“

Zmizela v kuchyni.

Celý zkoprnělý jsem stál na jednom místě a nemohl si srovnat v hlavě, proč zapletla dětské pleny do naší hádky ohledně automatické pračky. Zkouší na mě nové triky, nebo se zbláznila?

„O čem dumáš? Uletěly ti včely, nebo tě rozhodilo mimino, který se nám narodí?“ zaznělo pobaveně od kuchyňské linky.

Ploužil jsem se za ní a ponožky mi ujížděly na vyleštěném linoleu. Posraná sterilita sobotního úklidu utrpěla nebezpečnou trhlinu.

„Mimino… Jaký mimino?“ mumlal jsem pro sebe a cítil, jak mi tuhnou rysy. Zmocnil se mě strach, že upadnu.

Seděla na židli, nohy měla rozhozené od sebe na desce stolu a sepnuté ruce spuštěné do klína. Pohled signalizoval ránu z milosti. „Bude to Martin nebo Martina!“ dodala vzdorovitě a dokonale všechno zapadlo do sebe.

Nejistě se usmívala, ale oči ji zrazovaly. Zatoužil jsem ji malovat a v jejím portrétu zachytit okamžik, kdy si člověk připadá jako bůh a zároveň má chuť opít se ze strachu, jak uživí větší rodinu.

Musím udělat skicu!

Řekl jsem to a zaúpěla. Opět se z ní stala megera posedlá úklidem. Udělala odmítavé gesto. „Raději seběhni do samoobsluhy pro flašku!“

Vypila necelé dvě deci a nechala mě v tom samotného. Musí se poradit s Magdou. Namítl jsem, ať ještě chvíli posedí, ale kde jí byl konec. Dopil jsem láhev a trochu se namazal. Z paměti jsem pak skicoval její výraz, ale bylo to prolhaný.

Zmocnila se mě skepse.

Jestli měl Francis Scott Fitzgerald pravdu v knize Něžná je noc, tak se mi stejně všechno jednou posere a nezabráním tomu, i kdybych se rozkrájel snahou na tom něco změnit. Lidi jsou pořád stejný a je úplně jedno, v jaký době žijou. I proto se Francis uchlastal!   

 

 

61 komentářů

Subscribe to comments with RSS.

  1. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 08:32

    Sice zase není podpis a nic, ale tuším, tuším, vymluvit si to nenechám… jojo, ti chlapi.

  2. oldwomen said, on 11 dubna, 2009 at 08:53

    Vladimíre, Vy nejenže ztrácíte ustavičně hadice, vy se stydíte i podepisovat.
    Ale povídečka 🙂
    Kurňa, někdy mám pocit, že chlay sekaj u Forda na pásu. Jen trochu poměněj dyzajn, ale střeva a CPU stále stejně chybný.
    Oh, budí se mi brouček a jediný majitel compu. Tak pškné ráno všem, honem vymazat historii a t vářit se kuchyňsky.

  3. vannilka said, on 11 dubna, 2009 at 08:55

    Podpis netřeba, příspěvek je podpis sám 🙂

  4. vannilka said, on 11 dubna, 2009 at 08:58

    Zdravím, oldwomen, :-), pěkné svátky, chybíte!

  5. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 08:59

    Sorry, to bude na pokračování, a už jdu napravit formalitu! 🙂

  6. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 09:48

    Milá OW, však to známe. Když to hodně osekám, aby se nikdo necítil pomlouván, lze stručně říci: Všichni chlapi jsou stejně…, akorát každý malounko jinak 🙂
    No, ale abychom nemusely pánům utírat slkzy nebo koukat na uražená záda, přihodím ještě jednu pravdu. Jak říká moje kamarádka: „Chlapi se poznají podle toho, že jsou na rozdíl od nás nepoučitelní. Nám ženským stačí udělat blbost jednou a hotovo“ Načež jde a znovu se praští do hlavy na tom samém místě 😉
    Zaznamenáno u nás v altánu, kde je taková šprušle(trámek) napříč, co se na ní houpávaly děti. Dnes projdu bez úrazu jenom já 😉

  7. 747 said, on 11 dubna, 2009 at 10:22

    Vlado, suprový -pro mě tedy to nejlepší, co zde zatím od Vás bylo. Těším se na slíbené pokračování. 😀

  8. Viva said, on 11 dubna, 2009 at 10:29

    Vladimírku super 🙂 Škoda jen, že nám stejnou situaci nemůže popsat svýma očima Vaše manželka. Nevím, komu bych držela palce 😉

  9. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 10:49

    Milá Vivo, raděj ne, ani Rocky by si už ode mne nevzal kost, já ty potvoře dám ještě zabrat, ale kdyby se zde náhodou ozvala jako čtenářka, nesmíte ji uvěřit ani slovo, je to ideologická diverze!!! 😀 Dyť znáte ženský, ne? Myslí jen na blbosti, jako je jistá existence a nějaký oporný sloupy, a nedaj pokoj, dokud muskýho nevyvrátí i s kořeny! :)))))))

  10. Viva said, on 11 dubna, 2009 at 10:59

    No, Vladimíre, právě ty existence by mě zajímaly – jak ty jisté tak ty zkrachovalé 🙂 Pokud se ozve Vaše, nevím, zdali stále pokrokově manželka, budu se po přečtení tvářit, že jsem nic nečetla – jo? 😉

  11. 747 said, on 11 dubna, 2009 at 11:08

    Vlado, přece nechcete tvrdit, že ženská, která s Vámi dokázala žít, zvolila Vaše geny pro své potomstvo a pokrokově Vás pak nechala svobodně jít svou cestou, by se stejnou velkorysostí a smyslem pro drsný humor neunesla tohleto Vaše testosteronové čechrání peříček… 😀

  12. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 11:13

    Pro Vivu: Vy ste moje opravdová kámoška, hele, neunesla záplavu štěstí žít s umělcem, a tak jednou spakovala holky a zastavila se až někde na Moravě, pak tam vypukly nejničivější záplavy! Ó jak jsem trpěl se svou citlivostí. Deset let jsem to ale vydržel pod takovou knutou!!! 🙂

  13. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 11:19

    Pro seven4seven, dyť jsem ji taky občas domlouval: Koukej bejt o polovinu šerednější a nikdo si toho ani nevšimne, ale možná pak budeš i o něco chytřejší!, ale jako bych hrách na stěnu házel, a jednou mi za to málem rozbila hlavu popelníkem! Měl jsem to neuvěřitelně náročný, škoda že jsem se nenarodil jako teplouš, teď bych byl IN, jak o tom psali v Reflexu, ale takhle mám jenom věčný hovno! 😀

  14. Viva said, on 11 dubna, 2009 at 11:20

    Nepochopený umělec – to jste měl zdůraznit rovnou 🙂 V nekrologu se to vyjímá velmi dobře… Taky jsem jednoho znala. Znala jsem i jeho ženu. Ta ho ale nazývala jinak. V éteru lítala slova jako darmošlap, hochštapler či nedozrálý puberťák. Jojo, úhel pohledu bývá různý. Slušný člověk (=ženská, díky Nelo) má pohled na svět tak nějak zdeformovaný 🙂

  15. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 11:27

    Jak jde jenom o peníze, tak si baby nikdy neviděj do huby! :))))))))))

  16. Viva said, on 11 dubna, 2009 at 11:29

    V duchu hesla druh druhovi soudruhem 🙂

  17. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 11:31

    :)))))) Oči jsem si mohl vyplakat!

  18. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 11:35

    Ano, stále na to vypadáte 😉

  19. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 11:38

    Milá Witch, Vy máte vždy pochopení pro umělcovo něžně rozdrásaný srdce! Děkuji. 🙂

  20. Viva said, on 11 dubna, 2009 at 11:39

    A to si vemte, že někteří umělci mají rozdrásanou jinou část těla 🙂

  21. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 11:44

    Však si počkejte na pokračování… 🙂

  22. Viva said, on 11 dubna, 2009 at 11:47

    Jen jestli se Vladimíre z Vaší strany nejedná o laciný reklamní trik 🙂 Ona se rozervaná duše hodně špatně popisuje 😉

  23. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 11:55

    Co duše, ale s hadicí je to nejhorší, každej se hned pohoršuje… Víte, jak jeden skučí, když ho nějaká emancipovaná nabere špičkou lodičky přímo do koulí? 😦

  24. Viva said, on 11 dubna, 2009 at 12:06

    Jak skučí jeden, to bych i věděla. Fotbalisty to místo přitahuje jak magnet. Ale vlastní zkušenost nemám. Asi proto, že nejsem jeden 🙂
    P.S.: Lodičkou jste asi nemyslel pramičku 😉

  25. eywin said, on 11 dubna, 2009 at 12:48

    Hezké odpoledne všem!

    Vladimíre,
    (teď bude následovat mazání medu kolem dědkových úst)
    Jak už napsal 747, tohle je asi nejlepší kousek, který jste tady dal. Těším se na pokračování. Je to moc dobré, ostatně tak jako celý Vodnář.
    Nevím, jestli vám to už někdy někdo řekl, ale já vám musím říct, že jste mistr hlášek. Asi díky svému pozorovacímu talentu. Pro názornost připojím hlášku z Vodnáře:
    „Za padesátikorunovou prémii by si přetáhly dělohu přes hlavu a z prvomájového průvodu by udělaly rej na čertových kamenech.“ 🙂
    Takže díky moc. Bavím se 🙂

  26. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 12:57

    Hm. Au nás ještě Vodnář nezašplouchal…

  27. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 14:35

    Milá Witch, příští tejden, jestli nás můj zdravotní stav zase nevyšplouchne, místo se ženskejma se válím v posteli s viry a Rocky mě olizuje z hygienicko-ošetřovatelskejch důvodů! 🙂

  28. von Rammstein said, on 11 dubna, 2009 at 15:18

    Líbí. Hodně.

  29. Blue Monday said, on 11 dubna, 2009 at 15:49

    V.O., taky je možný že Vás Rocky a) ochutnává, b) zkouší zatím po dobrým dostat ze SVÝ postele. Od rána mudruju, jak Vám to všechno psaní pochválit, abych se neopakoval, nic mě nenapadá, tak se jen klaním směrem, kde by podle mýho odhadu mohly bejt Teplice 🙂

  30. Pivoš said, on 11 dubna, 2009 at 20:22

    Dost dobrý Vlado, teda víc než dost teda upe nejvíc dost… co jsem to… radši přeju brzké vyzdravení a tu dedikaci v úvodu jste si mohl odpustit 🙂
    (jen jsem se na první pohled trochu lekl blízkosti slov Pivoš a hovada 😉 )

  31. Pivoš said, on 11 dubna, 2009 at 20:47

    Při čtení se mi vybavilo pár okamžiků z dávné minulosti – silvestrovská oslava (pánská jízda ještě nezadaných mládenců), která kulminovala podobným nápadem, taky dovolená na Elbě, na které jsme s manželkou a kamarády každý večer vesele pařili a až pár týdnů poté zjistili, že jsme tam jeli už ve třech (takže mladej dostal dobrej základ 😉 ), ale i tak bych s autorem mohl o lecčems polemizovat. Jsme holt každej jinej, ale to nebrání tomu, abychom si jeden druhýho vážili ! Což je fajn zjištění 🙂

  32. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 20:51

    😀 Lhal bych, kdybych tvrdil, že mne vaše reakce netěší, ale s tou chválou opatrně, nevíte, co vás ještě čeká, abyste pak na mne i na sebe nebyli nasraní! :)))))))))))))))

  33. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 21:00

    Fajn, tak teď v zahřátí pokračujte horkým čajem a pocením, ať jste brzy fit 🙂

  34. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 21:05

    No právě, mám suchou horečku a nemůžu dědka donutit k pocení ani acylpirinem, a to se mi nějak nelíbí. Uvidím zítra, co se z toho vyvrbí… 😦 Nejsem vhodnej typ na povalování v posteli!

  35. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 21:07

    Pivoši, trochu jsem svůj vstup upravil, aby nedošlo k falešný představě. 😀

  36. Blue Monday said, on 11 dubna, 2009 at 21:08

    No mě pomáhalo studený pivo. Ale aspoň osum, v noci jsem se vzbudil v bazénu.

  37. moznaprijdeijxd said, on 11 dubna, 2009 at 21:13

    Vždycky jsem se dřív pořádně namazal a většinou to stačilo, ale teď mi do toho žvaní Abstinence. A znáte to, Blue Monday, jak to většinou dopadne, když muskýmu radí ženský! 😦

  38. Blue Monday said, on 11 dubna, 2009 at 21:47

    Neznám. Teda jo, znám, ale skoro vždycky jsem to udělal obráceně. A dopadlo to, taky skoro vždycky, blbě 🙂 Což mě vždycky posílilo do dalších průserů! 🙂

  39. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 23:27

    Suchá horečka u tak hubenýho chlapa potřebuje zalít tekutinami. Já chápu, že jste individualita a originál, ale tak půl litru čaje by Vás nezabilo… To pivko můžete zkusit potom, ale hlasuju pro tradiční humusárny.

  40. Witch said, on 11 dubna, 2009 at 23:29

    Jo, milý BM, ještě před deseti roky jsme si mohli každý skopičiny dovolit, ale teď by to chtělo víc klasiky 😉 teď už by to posilování do dalších průserů nebylo tak efektivní. Ale jinak souhlas, i dobré rady se občas potřebují přebírat jako hrách 😉

  41. moznaprijdeijxd said, on 12 dubna, 2009 at 00:31

    🙂 Ale, milá Witch, měřím 178 cm a vážím 86 kg (bez tuku jenom ve svalech), nevěřte fotkám, samotnýho mě překvapily, a vypil jsem už hektolitr čaje. 😀 A furt lítám jenom čůrat!

  42. Witch said, on 12 dubna, 2009 at 00:46

    Tak pokračujte, ony i ledviny budou rády 🙂

  43. moznaprijdeijxd said, on 12 dubna, 2009 at 10:49

    Však jo, něco jsem se jich natrápil, ale prevít Sandyman mi dělá laskominy s irskou, kterou jsem miloval! 🙂

  44. IvanaM said, on 12 dubna, 2009 at 17:29

    VO -tohle se mi opravdu moc a moc libilo…..moc. Diky. Ad irska whisky – znate Bushmill? Jsem tam ted nedavno byla, hec, primo v palirne….chci sem o tom neco napsat, vazne to vsak na dvou vecech – moje lenost a pak problem s transferem fotek z pitomyho verku zvanyho mobil do pc. Jdu na tom makat a Vy sem dejte pokracovani. Diky. Jo, a ta JS – tuk tuk tuk na drevo, jen at si pekne trci tam kde je. :-)…doufam, ze Vam uz je lip:-).

  45. moznaprijdeijxd said, on 12 dubna, 2009 at 18:07

    Myslím, že jo, ale nejraději jsem se povznášel Tullamorkou, ještě teď při pouhý vzpomínce se cejtím jako vokradenej abstinencí vo nějakej hodně dobrodružnej i příjemnej zážitek a už se těším. Asi to nebyla viroza, ale soudružka družka alergie, která se mnou občas sakramensky zamává! 😀

  46. Sendyman said, on 12 dubna, 2009 at 20:07

    Tak hele! A už dost!
    Voni, moznaprijdeijxdondysadmin, mě laskavě neserou. Zase hodili to s chlastem na mě, ale kdo si začal s irskou?
    P. I. V. O. Š. E. K. !!!!!!
    Začínám toho mít tak akorát dost!
    Ráčej mě nesrat! 😀

  47. eduard said, on 12 dubna, 2009 at 20:56

    Kurva, Vlado, kdybych to uměl jako Eywin. Je to hezký. Vlastně není. Hezky se to čte jsem chtěl napsat. -:)

  48. Pivoš said, on 12 dubna, 2009 at 21:33

    Brej večír fšem !
    Hele já možná začal s irskou, ale s chlastem jako takovým v tej debatě samozřejmě S.E.N.D.Y.M.A.N. osobně a vlastnoručně (o:

  49. Pivoš said, on 12 dubna, 2009 at 21:34

    A jakože tvrdej moc nepiju, tak když už, tak JEDINĚ Tullamorka ! 😉

  50. 747 said, on 12 dubna, 2009 at 22:21

    Ááále děte, nejlepší je kakao!!! 😀

  51. moznaprijdeijxd said, on 12 dubna, 2009 at 22:24

    😀 )))) Vy mi dáváte zabrat! Asi vám sem hodím nějakej horor…

  52. Witch said, on 12 dubna, 2009 at 22:24

    Kakaoi! ještě že jsem pila Mattonku, Éro jedno 🙂 🙂 To bych mohla uklízet nanovo…

  53. 747 said, on 12 dubna, 2009 at 22:41

    Vlado, tím hororem myslíte nějakou perlu ze „studnice moudrosti“ naší BSE??? 😀
    Hele, dívali jste se na 168 hodin na ČT? Byl tam nějaký JS- Jaroslav Suchý (ten, co pohladil v Praze Huseina) a ta podoba možná nebyla čistě náhodná!! Také touží být žurnalistou -akorát nezmiňoval pro Reflex, ale hned CNN: (cca posledních 5 minut) http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209411058250426-168-hodin/
    To by byla partie pro Janynku, ani monogram na kanafasu by nemusela přešívat!!! A ne ňáký šmudla René Pomrdný… 😀

  54. Pivoš said, on 12 dubna, 2009 at 22:42

    Horor, Vlado ? A co bylo tohle ?!? 😉

  55. 747 said, on 12 dubna, 2009 at 22:44

    Co máte, sakra, proti kakau??? Nevíte co je dobrý…. 😀

  56. moznaprijdeijxd said, on 12 dubna, 2009 at 22:48

    Tak jsem vám dal, milí čtenáři, pokrokovou pohádku na dobrou noc i labužnické sny! 🙂

  57. Sendyman said, on 13 dubna, 2009 at 08:17

    Kakajíčko… Jo, to já rád.
    A gdyž k tomu ještě můžu natrhnout prdel beránkovi, či zakrojit do vánočky, tak to nemá chybu…. :D!
    Kam se sere irská….

  58. IvanaM said, on 13 dubna, 2009 at 12:10

    kakajicko, beranek vanocicka, co to tu je, materska skolka? Chlapi jsou pry jak maly decka cely zivot….ze by na tom neco bylo? 🙂

  59. 747 said, on 13 dubna, 2009 at 12:25

    Proč hned mateřská školka?? Přece hrnek kakaa s mazancem nebo nějakým chutným štrůdlem vytvoří možná víc endorfinů, než panák mýdlové srajdy alias whisky… 😀
    Ta chuť totiž vrací náš mozek emočně do času šťastného dětství a pokud jste jako děcko neglgali kořalu, tak kakao a vánočka nemá konkurenci! 😀

  60. IvanaM said, on 13 dubna, 2009 at 12:29

    vy jste tady dneska vsichni nejaci nabrouseni, ze jo :-)…..jasne ze kakajicko a vanocka je lepsi nez srajdy z KFC. Dyt do vas jen tak porypuju, aby rec nestala. A reknu Vam tajemstvi – mne whisky nechutna. Fuj. Radsi gin, kdyz uz tak. Nebo slivovici.

  61. 747 said, on 17 dubna, 2009 at 20:43

    Fíha, Ivano, máme společný tajemství!!! 😀 Mně totiž whisky taky vůbec nechutná, přijde mi jako nabarvená mýdlová voda. Když barevný, tak jedině dobrej koňak -hlavně kvůli vůni, ale jinak je fakt nejlepší gin!!! 😀 😀 😀


Napsat komentář